Bel: 06 - 27 333 486 | Mail: info@baandeethaisemassage.nl

De geschiedenis van de Thaise massage

De traditionele Thaise massage

Meer dan 2.500 jaar geleden is de traditionele Thaise massage vanuit India met boeddhistische monniken naar Thailand gekomen. Het is één van ’s werelds oudste geneesmethoden. Ziek zijn werd beschouwd als een onbalans in het lichaam of de geest. De Thaise mensen zochten hulp bij monniken in hun lokale tempels. Daar werden zij behandeld met de traditionele elementen van de traditionele geneeskunst, dat zijn:spirituele ondersteuning, voedingsondersteuning, kruiden en massage.

Het boeddhisme

Het boeddhisme beschouwt het lichaam en de geest als onverbrekelijk en op deze manier werd de Thaise massage onderdeel van de Thaise medisch en spirituele traditie. Tijdens de vernietiging van de oude Thaise hoofdstad in 1767 ging helaas veel kennis van de traditionele Thaise massage verloren. Echter liet koning Rama III ruim 50 jaar later de overblijfselen van de traditie vastleggen in steen en kon het van generatie op generatie overgegeven worden. Deze stenen friezen kunnen nog steeds bekeken worden tijdens een bezoek aan de tempel van Wat Pho in Bangkok.

Muurschilderingen

Daarnaast zijn in deze tempel muurschilderingen te vinden uit de 18e eeuw waarop instructies te zien zijn voor studenten om de Thaise massage te leren. Zo zijn verschillende behandelingen en anatomische afbeeldingen te zien, waarop de energiepunten van het menselijk lichaam getoond worden. De eeuwenoude traditie van de grondbeginselen van de Thaise massage worden in deze tempel nog steeds aan studenten aangeleerd.

Basis voor al onze massagebehandelingen

De geschiedenis van de Thaise massage is dus enorm divers en vormt de basis voor al onze massagebehandelingen in onze salon. Benieuwd naar de verschillende mogelijkheden van een Thaise massage bij Baan Dee? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen u graag over de verschillende mogelijkheden! Maak direct een afspraak door te bellen met 06 – 27 333 486 en wij laten u direct weten welke data en tijden er beschikbaar zijn voor een heerlijke Thaise massage door één van onze vakkundige masseuses.

 

Thaise massageThaise massageThaise massage liempde

Afspraak?

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...
Call Now Button