Bel: 06 - 27 333 486 | Mail: info@baandeethaisemassage.nl

 

 

Informatie over een Thaise massage bij Baan Dee, dichtbij Eindhoven en Den Bosch

Thaise massage eindhoven den bosch

Wat is een Thaise massage?

Thaise massage is een vorm van therapeutische aanraking die in veel opzichten verschilt van traditionele massage. In plaats van een massagetafel, ligt u op een mat op de grond terwijl de zorgverlener uw lichaam op bepaalde manieren manipuleert om organen te stimuleren en de flexibiliteit te verbeteren. Thaise massage maakt deel uit van de traditionele Thaise geneeskunde. Net als bij de Chinese geneeskunde werkt het met de energetische banen van het lichaam. Deze worden ook wel sen genoemd.

Andere namen voor Thaise massage

In de Thaise taal is de naam voor Thaise massage Nuad bo-rarn. Nuad betekent ‘massage’. Bo-rarn betekent ‘oud’. In Thailand is het dus een eeuwenoude massage. Sommigen vertalen het ook als ‘oude geneeswijze’.

De geschiedenis van Thaise massage

Veel van de geschiedenis van Thaise massage is een mysterie. Veel gegevens erover zijn in de loop van de tijd vernietigd. Het is mogelijk dat de traditie van Thaise massage eeuwenlang voornamelijk mondeling is doorgegeven.” Veel historici zijn het erover eens dat het minstens 2500 jaar geleden begon. Ze schrijven het begin toe aan een Indiase arts, Shivago Komarpaj, ook wel Jivaka Buccha Komar genoemd. Hij is in heel Azië bekend als “Vader Doctor”.

Shivago Komarpaj was een collega van de Boeddha. Hij hielp bij het verspreiden van traditionele geneeskundige praktijken in heel Zuid-Azië. Door de jaren heen, met buitenlandse invloeden, heeft Thaise massage zich ontwikkeld tot een populaire holistische gezondheidstraditie die aspecten van yoga, Ayurveda en Chinese geneeskunde omvat.

thaise massage baan dee eindhoven den bosch

Hoe verschilt Thaise massage van andere vormen van massage?

Bij de meeste vormen van massage gebruikt de beoefenaar zijn handen en soms andere voorwerpen om je spieren te ontspannen en te manipuleren. U ligt op een massagetafel en wisselt tussen face-down en face-up. Bij Thaise massage ligt u echter op een mat op de grond. U kunt uw kleren aanhouden voor een Thaise massage. Het is belangrijk om comfortabele, loszittende kleding te dragen waarin u zich gemakkelijk kunt bewegen. Bij andere vormen van massage verwijdert u meestal al uw of de meeste kleding. Thaise massagebeoefenaars bewegen uw ledematen rond om de gewrichten te strekken en masseren zachtjes belangrijke delen van het lichaam volgens de traditionele Thaise geneeskrachtige theorie.

De voordelen van Thaise massage

Verhoogd bewegingsbereik. Thaise massage combineert compressie, acupressuur en passief rekken. Deze vergroten het bewegingsbereik in uw gewrichten en spieren. Dit kan ook uw houding verbeteren.

Helpt bij rugpijn. Thaise massage heeft de neiging zich te concentreren op gebieden die kunnen bijdragen aan rugpijn, zoals de binnenkant van het dijbeen en de buik. Als u echter constant rugpijn heeft, is het het beste om een ​​arts te bezoeken voordat u een massage krijgt.

Vermindert de intensiteit van de hoofdpijn. Een studie toonde aan dat negen sessies traditionele Thaise massage in een periode van 3 weken pijnlijke hoofdpijn kunnen verminderen bij mensen met chronische spanningshoofdpijn of migraine.

Verlaagt stress. In een ander onderzoek toonden onderzoekers aan dat Thaise massage stress verminderde, vooral in combinatie met voldoende rust.

Helpt patiënten met een beroerte. Een onderzoek uit 2012 suggereert dat patiënten met een beroerte die regelmatig een Thaise massage krijgen, mogelijk beter in staat zijn om het vermogen om dagelijkse activiteiten uit te voeren, te herstellen. Ze kunnen ook minder pijn hebben en beter slapen.

Andere voordelen van Thaise massage kunnen zijn:

  • Beter slapen
  • Betere ontspanning
  • Verbeterde spijsvertering
  • Kalme geest of verhoogde opmerkzaamheid

Afspraak?

Bel 06-27333486

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...
Call Now Button